Blog

Ubaciti neki podnaslov

s

Pogodnosti za mlade koji prvi put kupuju nekretninu

Pogodnosti za mlade

Većina mladih koji se odluče na kupovinu stana, kupuju pomoću kredita. Ovo nije jednostavna odluka, ali da bi izbjegli plaćanje kirije, biraju opciju da vraćaju kredit.

U posljednje vrijeme kruži dobra vijest za mlade u BiH koji prvi put kupuju nekretninu. Kako mediji prenose, u saradnji Vlade FBiH i Union banke će biti na raspolaganju povoljniji krediti.

Koje su pogodnosti?

Kamatne stope su različite od banke do banke, a olakšanje za mnoge bi mogla biti upravo nova najavljena opcija preko Union banke. Kamatna stopa bi trebala biti fiksno 2,99 % tokom cijelog otplatnog kredita, a mogućnost otplate je čak 20 godina.  Najpovoljnije uslove imat će mladi do 35 godina starosti i oni neće plaćati ni obradu kredita.

Istražite sve mogućnosti

Ako ste u procesu traženja, razmišljanja ili informisanja oko kupovine stana, svakako razmotrite i ovu opciju. Sve informacije, savjeti, ili upute koje nađete će vam sigurno olakšati uzbudljivi proces kupoprodaje. Bez obzira koju opciju odaberete ili dobijete, potrebno je da dobro istražite tržište. Razmotrite sve opcije koje banke nude i odaberite onu koja vam najviše odgovara. U zavisnoti od lokacije i kvadrature koju želite, varirat će budžet koji vam je potreban, ali i kamata koju ćete vratiti. Ako imate nešto manje novaca, razmislite o lokaciji od Čengić Vile do Ilidže jer su stanovi prema centru skuplji. Također, danas imate opciju da birate različitu novogradnju, pa nemojte zaboraviti ni ovu opciju. Novogradnje imaju divne stanove, a u nekim su čak spretno smješteni i dvosobni stanovi od 40tak kvadrata.

Donošenje odluke o kupovini stana je ponekad najteži korak. Međutim, kad se odlučite, aktivno tražite i gledajte nekretnine. Također, ako nemate gotov novac, posjetite sve banke i tražite ponude za kredit. Iako se u početku odluka o kupovini čini kao najteži korak, sve će biti puno lakše kad nađete nekretninu u koju ćete se zaljubiti.

Šta god odlučite, želimo vam puno sreće pri odabiru i naši agenti su na raspolaganju za bilo koju pomoć oko procjene ili savjetovanja u kupovini.