Blog

Ubaciti neki podnaslov

s

Trikovi za uređenje male kuhinje

uređenje male kuhinje

Da biste cijenili važnost dobre kuhinje, ne morate biti prvoklasni kuhar ili uživati u kuhanju. Kuhinja je slika i prilika svake kuće.

Kako je male stanove generalno teško srediti, jasno je da s malom kuhinjom moramo biti posebno oprezni.

 

Pri uređenju male kuhinje obratite pažnju na:

Kuhinja po mjeri

Iako zvuči kao kliše, kuhinja po mjeri je MUST kad je riječ o malim stanovima, ili malim kuhinjama. Da bi prostor bio kvalitetno iskorišten, mora biti organizovan i funkcionalan. Uz pametan i praktičan dizajn ćete dobiti prostor za slobodno kretanje.

Iskoristite sav prostor, uključujući i onaj iznad gornjih elemenata. Upravo je ovo prednost kuhinje po mjeri jer imate mogućnost iskoristiti visinu i čoškove koji inače ostanu neiskorišteni.

Iako je kuhinja po mjeri često skuplja od gotove, u krajnjoj liniji će se isplatiti kad vidite da imate sve na jednom mjestu, i to organizovano.

Urednost

Ako je kuhinja uredna i dobro organizovana, nežete ni primjetiti da je mala. Pri dizajnu vodite računa da imate dovoljno polica i prostora u koji ćete smjestiti sve potrebne i manje potrebne stvari koje trebaju uvijek biti “pri ruci”.

Jednostavnost i detalji

Birajte svjetlije i prirodnije boje, i neka sav namještaj bude jednostavnih linija. Izbjegavajte bilo šta što je nametljivo, osim sitnih detalja koji suptilno daju potrebnu dozu šarma.

Zidne police su jednostavan način na koji lako možete unijeti šarm u kuhinju, idealne su za pohranu, ali i daju dojam prozračnog prostora. Također, malo biljaka će osvježiti prostor i dati mu na živosti, pa razmislite o malim saksijama bosiljka, ružmarina ili nekih drugih začina.

Ljepota kuhinje leži u njenoj organizovanosti, pa tako postoje i brojni primjeri malih kuhinja koje su ljepše i funkcionalnije od velikih. Držite se funkcionalnosti i jednostavnosti i nećete pogriješiti.