Blog

Ubaciti neki podnaslov

s

Ideje za male spavaće sobe

ideje za male spavaće sobe

Ako ste u potrazi za inspiracijom kako urediti interijer male spavaće sobe, vrijeme je za pregled praktičnih rješenja spavaćih soba za male stanove.

Boje

Nemojte zaboraviti da svijetle boje puno bolje povećavaju osjećaj prostora od tamnih nijansi. Iako se tamne boje na prvu mogu učiniti praktičnije, činjenica je da prostorije čine manjim. Što je svjetlija nijansa boje u vašoj sobi, to će prostor djelovati prozračnije i otvorenije. Pri odabiru boja, uzmite u obzir nijanse kao što su svjetlo plava, siva, zelena, žuta i bež.

Ugradbeni ormar

Neka ne bude dublji od 20 – 30 centimetara, a ako možete, pokušajte da ih ormar postavite skroz do plafona. Ovako će visina sobe izgledati veća, a imat ćete i više prostora za odlaganje stvari. Također, klizna vrata će uštediti na prostoru.

Police

Ukoliko je soba toliko mala da nema prostora za ormar, a ipak imate neke sitne stvari koje želite smjestiti, razmislite o polocima. I u ovom slučaju je dobro da su police do plafona kako bi cijeli zid izgledao višim. Svakako, izbjegavajte slagati nepotrebne stvari i mislite na praktičnost.

Krevet

Iako izgleda privlačno, veliki krevet će zauzeti puno slobodnog prostora, tako da je dobro izabrati manji. Ovo je naravno bitno ako je riječ o manjoj sobi. Prije kupovine dobro izmjerite dimenzije i razmišljajte kako će se uklopiti i da li će biti dovoljno prostora za ormar ili prolaz. Također, kreveti s ladicama su super korisni i idealni za male spavaće sobe. Ako možete odložiti posteljinu ili odjeću koju ne nosite, dobit ćete puno na prostoru.

Ogledalo

U sobu ubacite veće ogledalo. Činjenica je da ogledala prostoriji daju prostranost, reflektiraju svjetlost i otvaraju cijeli prostor. Također, uz pametan odabir dobit ćete šik komad namještaja koji može uljepšati cijelu sobu.

 

Uživajte u uređenju funkcionalne spavaće sobe. Uz pametno planiranje, spavaća soba može biti najdraže mjesto za odmor.